Remigius is thuis!

Het is vroeg uit de veren vandaag, de wekker gaat om 4:45 en we verzamelen om 5:30 uur bij ons schuttershome. De lucht ziet er strak blauw uit en het belooofd een mooie dag te worden. Na de balkonscene van ons nieuwe koningspaar Ivo en Karin gaan we met de bus naar Schimmert om het Beeld van Remigius het laatste stuk vanuit Schimmert naar Meerssen te begeleiden. Een processie vormt zich en dan zijn we op weg, eerst in langzame pas, alras in marstempo. Het zag er geweldig uit zo'n processie richting raar en dan afdalend naar Meerssen.

intocht 024-1 intocht 027-1

Als we Raar bereiken sluiten diverse groepen uit Meersen en Schimmert nog aan en legt Remigius zijn inkomst in "zijn" basiliek af. Aan de rotondewordt Remigius welkom geheten door Meerssenaren die aansluiten richting kerk. Een plechtige mis volgt waar inleide wordt gedaan door pastoor van Meijgaarden. Pastoor van Oss is celebrant en geeft een mooie preek over de secularisatie die heden tendage plaats vind.

Dan volgt het moment dat remigius ingezegend wordt en onder applaus van de aanwezigen zijn nieuwe plek krijgt in de kerk.

SDC19171-1

Klik hier voor de fotoreportage, foto's van Hans van de Worp, Karin Kerckhoffs en Dhr. van Oerle

free joomla template