Nieuws

receptie en processie

2 weken na ons vogelschieten volgt op vrijdag traditioneel de receptie van onze koningsparen. We trekken De Falcostraat om onze koningsparen te halen. Hier zien we ons koningspaar voor het eerst in vol ornaat. De koningsparen nemen hun plaats in in de schutterij en we trekken naar ons verenigingslokaal. De receptie kan beginen.

DSCN2731

Het werd een gezellige en warme receptie waar menig vereniging en bekende de koningsparen feliciteerden

Volg deze link voor een fotoverslag van deze avond

Via deze link vind u het Meer Vandaag fotoverslag

 

En hoe kort bijeen vreugde en verdriet kan liggen bleek zaterdag. We waren aanwezig op de begrafenis van Marco Gulikers, lid van onze schutterbroeders van St. Barbara. Marco mocht maar 58 jaar worden. Langs deze weg wensen we familie vrienden en bekenden veel sterkte met dit verlies.

 

Zondag is het dan tijd voor de processie die dit jaar naar Raar trekt. Een lange indrukwekkende tocht via de lange raarberg naar het eind van Raar.
Ons muziek korps heeft dit jaar naast de Four Together en Heilig Geheim 2 nieuwe processiemarsen ingestudeerd. Hosanna en Ave Verum. Een mooie aanvulling.
Het werd een mooie maar ook zware tocht, de zon zorgde voor het nodige zweet. Op diverse plekken wordt er water aangereikt.

DSCN2864

Bij terugkeer in Meerssen wordt achter de basiliek een erehaag gevormd en wordt het Heilig Geheim gespeeld. Dan trekt iedereen de kerk in waar het allerheiligste nogmaals wordt getoond voor iedereen. Traditie is inmiddels ook het glas der vriendschap achter de basiliek voor eenieder om de mooie processie af te sluiten. De schutterij trekt naar zijn schutterslokaal waar de koffietafel wacht voor de deelnemers. De bodem voor de kermis wordt gelegd die dan van start gaat.

Volg deze link voor een fotoverslag van deze dag

Volg deze link voor een fotoverslag van de processie door Meer Vandaag

free joomla template